2011. április 17., vasárnap

Kus és Nimrud nyomában


Kus és Nimród után kutatva sokkal több minden tárult fel előttem, mint azt korábban sejtettem; például a Nap két minősége, az Istenek és a földi királyok eredete, mindez a rájuk alkalmazott jelzőkből és szimbólumokból bontakozott ki.

Ha a Biblia alapján vezetjük vissza Kus és Nimrud családfáját, akkor a következőket már sokak számára ismert adatokat kapjuk (amik teljesen helytállóak): Noé fia Khám (Kám,Hám). Khám fia Kus és Kus fia Nimrud.
Ha viszont a sumér agyagtáblák alapján vizsgálódunk, amit Badiny J. Ferenc A Magyar Biblia című könyve tár elénk, akkor van egy másik fontos megközelítése is Kus (Kos,Kis) vérvonalának visszakövetéséhez. A táblák alapján a következő rendszert kapjuk. AZ = Ok nélküli Ok (Egy) ketté válik IZ-re (szellem,lélek) és TEN-re ( csned,ősanyag).TEN két részre osztódott LIL-re (énlélek,fény) és KI-re (erő). IZTEN pedig életre hívta AMA-PALIL-t (Ősten,Ősvíz,Ősanya) aki KI segítségével megalkotta NIN-TI-t az Élet Folytonosítóját. NIN-TI és KI gyermeke LIL-I-AM (liliom,Lélek Anyja) nyolc virágú és a nyolcadik virágában kelt életre Kis NIN-TI az Élet Anyja/Égi Szűz Anya. IZTEN Ki ereje által Föld porát összekeverte az Élet vizével és ebből formálta EMBAR-t, ami sumérul az Istennő párját jelenti, majd hívta AMA-PALIL-t, aki Nagy Garral (erővel) loccsant a testben lévő emberre és IZTEN pedig lelket lehelt belé. Az embart/embert Kis NIN-TI fogta kézen és ők ketten együtt jöttek a Földre.
A Földön Kis NIN-Ti Hév szüze = HÉVE/HEVE lett. Ebben azaz érdekes, hogy Kus-t Egyiptomban, Etiópiában, Mezopotámiában és Arábia területén az alábbi neveken nevezték: Evechus, Hevechus, (Hevekus), Etióp-Zeusz, Apollón, Amon-Ra, Magóg, Mah-Khus/Mágus. Hevechus azaz Kus valószínűleg Kis NIN-TI és Embar/ember gyermeke, erre utal a HEVE-CHUS/HEVE-KUS elnevezés is.
Kus még két igen érdekes neve Dionüszosz és Bacchus – fiát Nimrudot is nevezték így – a hasonló elnevezés utal a képviselt erőre és vérvonalra. Keleten a kus szó szkítát/szittyát jelent, mely népünk elnevezéseként is szerepel sok ókori leírásban. Nimrud nem csak király volt és a magyarság (Mag-ság) ősapja, hanem egy beavatási szimbólum is egyben. Régen a felkent királyokat néhol nimrudként említik – fáraókat Egyiptom földjén – ezzel utalva felkent, beavatott mivoltukra. Ugyanis a Nimrud szó alapja Nibru/Nebris/Nib-Úr/Nimru párducbőr kacagányt jelent, vagyis beavatással elnyert jelképet.
Ez a párducbőr kacagány kezdetben nem párduc volt, csak a későbbiek során vált azzá. Az eredeti beavatási szimbólum a Női /Boldogasszonyi, Földanyai/ minőséghez kapcsolható. Nimród az égen Orion csillagképként (Ozirisz, Tammuz, Dommuzi) tűnik fel.
Kus-t és Nimródot olyan sok néven és jelzővel illetik, hogy a több mint 25 elnevezésből csak egy párat soroltam fel, ezért ez a cikk nem kerek egész és teljes a maga nemében. A kutatásom által fellelt információ és képanyag összetett és sok ahhoz, hogy leírjam a felszínre hozott többi összefüggést a Nap két minőségével kapcsolatban, 1-2 oldalban.


1 Hozzászólás:

Ezt nagyon élveztem, kár, hogy ilyen rövid.:)
De megbeszéltük...

Megjegyzés küldése