2011. február 21., hétfő

2012 – a számmisztika szerint


2+0+1+2=5 – a szabadság szimbóluma. Váratlan események és hirtelen fordulatok jellemzik ezt az évet, amikor szinte minden megváltozik. Ha fájdalmas események árán is, de végül az ember (az emberiség) javát szolgálja, a végén minden jóra fordul. Azt jelenti, hogy aki akar, most megszabadulhat a kötöttségektől, szellemileg is, érzelmileg is. Sőt, kicsit fizikai síkon is. Aki önként teszi, aki nem ragaszkodik a szerzett javakhoz, a rossz beidegződésekhez, aki nem akar szembe menni a természet törvényeivel, aki alkalmazkodó képes, annak nyert ügye van – ezt tanítja a számmisztika.
A maják és a hopik mire gondolhattak?

A maja és tolték civilizáció tudósai megpróbálták rendszerbe foglalni megszerzett tudásukat. Precíz számításaik szerint a Föld kozmikus együttállás felé közelít, amely egy hatalmas fejlődési ciklus végét, és a lehetséges kaput jelenti egy magasabb szintű világ felé. Ez a fordulópont 2012. december 21-én következik be, amikor a Föld és a Nap együtt áll a Tejút központjában lévő „sötét hasadékkal”. A konkrét dátum nem olyan érdekes, mint a maja szemlélet – figyelmeztet John Major Jenkis majakutató, aki szerint 2012. év táján az emberi történelem egy nagy fejezete fog lezárulni. A korábbi világkorszak minden értéke és feltételezése elenyészik, és az emberiség fejlődésének egy új szakasza veszi kezdetét. Jenkis azt sugallja, hogy a „maják ezt természetes folyamatként fogták fel, amelyben a halált új élet követi”.

Az arizonai bennszülött hopik – akik a Chaco-kanyon emlékműveit építő anaszázik leszármazottai – azt állítják, hogy jelenleg a negyedik világban, a Föld negyedik megtestesülésében élünk. Szóbeli jövendöléseik szerint közeleg az átmenet az ötödik világba. A hopi prófécia szerint a negyedik világ végén „vissza fog térni a vén fehér fivér, Pahana, a szívek és ismeretek őszinte kicserélése végett”. Alighanem valóban szüksége volna az emberiségnek a hopik ismereteire. Mert ahogy Peter Whiteley több éves helyszíni kutatómunkája alapján dokumentálta: a hopi szertartásokkal olykor még a természeti erőket is képesek befolyásolni. Vagyis nagyon tudják, hogyan lehet a koncentrált pszcihés energiával valóban gyökeres változást elérni. Ha így áll a dolog – ha végre sikerül „kicserélni” a szívünket, az ismereteinket –, és felfedezzük, elfogadjuk, de még inkább alkalmazzuk az elme és a világ kölcsönös kapcsolatát, egy sokkal szebb új világot építhetünk.

Ajánlott irodalom:
Daniel Pinchbeck: 2012 – A Tollaskígyó visszatér.
Barbara Hand Clow: Maja kód


0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése