2011. március 29., kedd

Szintek


Az emberek többsége csak arról beszél, hogy felfelé kell lépni, a felsőbb szinteket kell elérni. És csak ritkán említik azt, van lefelé is, vannak alsóbb szintek is. Ha már erre az útra szánjuk el magunkat, a lenti dolgok megismerése, uralása, ugyanolyan fontos, mint a fenti dolgoké, vagy még az is lehet, hogy fontosabb.

A kiindulópont az ember jelenlegi, középen elhelyezkedő, emberi, földi léte lenne. Itt kellene megvalósítanunk azt az ép, egész embert, aki azután képes a továbblépésre, alkalmas a fejlődésre. Miután ez megvalósult, indulhatunk el az alsóbb, mélyebb szintek felé, hogy megismerjük, és uralmunk alá vonjuk azt. Ahol legyőzzük az úgynevezett gonosz erőket. Ez nagyon fontos lenne, hiszen, ha birodalmunk alapjai és talaj, amire építkezünk, nem megfelelő, a felsőbb szinteket nem érhetjük el, nem leszünk alkalmasak emeletek építésére, mert a falak állandóan összeomlanak a legkisebb súly alatt is, és nem képesek majd megtartani a szinteket. Ekkor, már előttünk az út a fentebb lévő szintek felé.
Persze, egyáltalán nem biztos, hogy ezt az utat kell mindenkinek követnie. Elképzelhető, hogy van olyan, aki megfelelő képességek birtokában, már csak felfelé néz, és felfelé indul. Az is lehet, hogy mindezeken már felülemelkedett, és nem érintik meg ezek a dolgok. De az is előfordulhat, hogy nem megy semerre, marad egyszerűen embernek, és éli az egyszerű életét tovább, anélkül, hogy akár csak fogalma lenne szintekről, alsóbb és felsőbb világról. Létezésről, halálról.


0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése