2011. január 9., vasárnap

Lehet, hogy...




Régen azt gondoltam, szeretni csak annyi, hogy valakivel lenni, valakivel törődni, valakire vigyázni, valakit meghallgatni, valakit átölelni, valakit ápolni, valakivel beszélgetni, valakivel érezni.
Ma már, azt hiszem, szeretni azt jelenti, hogy valakit elengedni.


5 Hozzászólás:

A lényeg pár szóban!:) Hát valahogy ezt csinálták az ősök is. Hagyták a felesleges csűrés-csavarást és kimondták a lényeget néhány mondatos szútrákban, aforizmákban stb.
Szép gondolat!:)

nagyon érdekes gondolat, ma töprengtem rajta kissé, az elmúlt 3 évem erről szólt
igen összetett dolog :)
de szeretni a legszebb. tisztán, igazul,elengedve, szabadon, kötelékek nélkül. ekkor válik igazán élővé és megtartó erejűvé

Köszönöm szépen a hozzászólásotokat! Örülök, hogy tetszik Nektek.
Balázs, megtisztelő számomra, hogy az "ősök" írásaihoz hasonlítod. Talán jó lenne, ha kevesebb kerülgetés, köntörfalazás lenne a világban.
Kinga, szerintem is nagyon szép dolog a szeretet és valóban akkor lesz megtartó erejű, igaz, ha elengedő, mint minden más is.

Ez nagyon finom, női princípiumhoz kapcsolódó jelleg. És van, akinek nagyon nehéz ezt megtapasztalni, van aki ezzel születik. De ez is lehet veszíteni ezt a képességet. Ahogy írja Balázs, túlbonyolítással.

gondoltatok valaha erre: A férfiak nem akarnak nők lenni, a nők viszont igen, s ha lehet még túl is tenni a férfin és ha lehet,akár az istenen is.

A szeretet a legerősebb őserő és akkor igazi, ha a helyén is marad. Mert bizony bonyolítani is tud.

Nekem ezt tanította az életem .

mivel van alkalmam figyelgetni magam, az utam másokat, mások útját és ezekben működő elveket és elvrendszereket, azt kell mondanom, sok esetben a kapcsolatok az elvrendszerekhez igazodnak és nem magáért a kapcsolatért van az együttes "haladás"
és a tapasztalásom az, lásd meg az elvrendszereken túl az embert és szeresd így. lásd meg az embert, a halandót, a hallhatatlant, az esendőt, a vétkest és az egészet,
magadat úgy mint mást. ez feloldást hoz, elengedést és megmutatja a szeretetet magát

Megjegyzés küldése