2011. január 10., hétfő

Olyan lassan, ahogy lehet. Olyan gyorsan, ahogy lehet.




Néha úgy gondolom, maga a Teremtő is belebukik abba, amit vállalt. Mit vállalt? Vállalta azt, hogy megküzd mindennel ami negatívan befolyásolja a teremtést, vállalta azt, hogy a saját teremtményeit megmenti a végső pusztulástól. Ez az álláspont egyfajta "kívül-állást" feltételez.
A Teremtő nincs sem kívül, sem belül. Viszont, ha egy általa felvázolt struktúrát fent kell tartani, ahhoz komoly energia-forrás kell.

Néha úgy tűnik, maga a Teremtő is belebukik abba, amit vállalt. Ám, ez csak nekünk, gyarló embereknek tűnik így. A Teremtő soha sem bukhat bele semmibe (mivel a „semmi” nincs...), inkább a megértés sebességével van gond, baj... Isten tudja, mit akar. Az ember nem. Az ember nyeglén teszi fel kérdéseit, azonnali választ szeretne, azt sem tudja: kitől?
Mindenféle mesék keringenek: Istenről, angyalokról, démonokról, rosszakról és jókról, meg mindenfélékről. Csakis egyetlen-egyről nem: A Tényekről. – Kik vagyunk? Mit akarunk? Honnan jövünk? Mi a célunk?
Isten mindig akar segíteni rajtunk. Semmi más, csak a szabad akaratunk gátolja meg, hogy az üzenet célba érjen. Néha azért sikerül: Azt szeretném, hogy Isten irányítson! – Még ekkor sem biztos, hogy sikerül!
Ilyenkor van az, hogy: „gyorsan, ahogy lehet! Olyan lassan, ahogy lehet!” – és nincs tovább...


3 Hozzászólás:

Azért az ősi írások őrzik a tudást, nem mondhatjuk, hogy nincs útmutató, vagy, hogy csak fals van.

Más kérdés, hogy a hiteles és autentikus tanításokkal kevesen foglalkoznak.

Egyébként rendkívül ébresztő a bejegyzés.

Valóban ott van az egyik gond, hogy az ember nem képes kifürkészni Isten szándékait, vagyis nem képes lépést tartani a létezés mozgásával, pedig ez nem lehetetlen. Sok száz évnyi félreértést tisztázna, ha egyszer erre hajlandóvá válna az ember.

És valóban a végkövetkeztést magában foglalja az egész kérdéskör lényegét.

Isten mindig akar segíteni rajtunk. Semmi más, csak a szabadakaratunk gátolja meg, hogy az üzenet célba érjen. Néha azért sikerül:Azt szeretném, hogy Isten irányítson! - Még ekkor sem biztos, hogy sikerül!

Ilyenkor van az, hogy: " gyorsan, ahogy lehet! Olyan lassan, ahogy lehet!" - és: nincs tovább..."

... igen, ha nem vagyunk meghallani a hangot... néha nekem sikerül, de néha nagyon nem...
viszont nagyon igaz, néha a pokolból lehet a legjobban ,meghallani a "hangot" (mint a mikor a zuhanó repülőn már nincsenek ateisták)

és útmutató bizony van... már felnőtt fejjel jöttem rá, hogy a Biblia is egyike azon írásoknak, amely mindenkihez személyesen szól, azaz azt vesszük ki belőle, amit már képesek vagyunk felfogni, megérteni! :)
én így gondolom - szuper alkotás, egyedi ::))

Ahhoz, hogy vezetettek legyünk, legelső sorban is, nem kell mindent azonnal akarni.
Kérni lehet és elfogadni is.
Előbb-utóbb úgyis azt kapjuk a Teremtőtől, ami számunkra a legjobb, de ezt sajnos mi sem vagyunk hajlandók azonnal elfogadni, mint azt sem mindig, hogy ne a mi akaratunk legyen meg!
Tudnék a saját életemből is példákat hozni, de azt gondolom, Erzsébet nagyon jól leírta a bennem is megfogalmazódott válaszokat.

Megjegyzés küldése