2010. december 13., hétfő

Pályázati felhívás! A Jelen-lét Magazin állandó és alkalmi szerzőket keres!


A pályázat tárgya: 3 db, egyenként maximum 1 A/4-s oldal hosszúságú írásos anyag beküldése SPIRITUALITÁS témában. Egyéb témai megkötés nincsen. Az írásos anyag lehet vers, cikk, esszé, novella stb.  A pályaművek mellé szükséges csatolni egy maximum 10 mondatból álló bemutatkozó szöveget és, ha a pályázó rendelkezik önálló weboldallal, akkor oldalának linkjét. Amennyiben weboldalán található bemutatkozás, akkor külön bemutatkozó szöveg megírására nincs szükség.

Az elbírálás szempontjai: Döntő fontosságú, hogy a beküldött pályamű mennyire érdekes, izgalmas. Ez nem azt jelenti, hogy mesterkéltnek, hatásvadásznak kell lennie! Fontos, hogy elsősorban egyéni gondolatokat tartalmazzon egy-egy témára vonatkozóan, ne valaminek a feldolgozása legyen. A pályamű őrizze meg ideológiai, vallási stb. függetlenségét. Tehát, ne kizárólagosan valamely felekezet, vagy szellemi iskola kifejezett tanításának hirdetése legyen a célja.

Beküldési határidő: 2011.01.15., éjfél

Egyéb formai követelmények: A pályáztatni kívánt írásműveket word dokumentumban kell elküldeni a szinba@gmail.com email címre a szerző nevének és a mű címének megjelölésével, ezek lehetnek a dokumentumban is.

Értékelés: Eredményhirdetés a leadási határidőt követő második héten várható.

Nyeremény: A pályázat első helyezettje állandó szerzői (kérés esetén csak alkalmi szerzői) státuszt nyer  a magazin oldalán. Ez azt jelenti, hogy a továbbiakban beküldött írásművei jóváhagyás után heti rendszerességgel megjelennek az oldalon (alkalmi szerzők esetében az  írásművek nem heti rendszerességgel jelennek meg, hanem időkorlát nélkül, amikor a szerző beküldi). Amennyiben a pályázat alapján több ígéretes jelölt is szóba kerül az állandó szerzői pozícióra, elképzelhető, hogy nemcsak egy ember szerez állandó szerzői státuszt. Azok a pályaművek, melyek szerzője nem nyert állandó szerzői jogosultságot, de közlésre mégis alkalmasak, ez alkalommal bekerülnek az "Olvasói cikkek" közé.

Amit az állandó szerzőségről tudni kell: Az állandó szerzők minden héten egy írásmű (vers, cikk, esszé, novella stb.) leadására kötelesek. Mivel a magazin non-profit kezdeményezés, a szereplésért tiszteletdíjat fizetni a magazinnak nem áll módjában. 


Amit az alkalmi szerzőségről tudni kell: Az alkalmi szerzőket időkorlátozás nem köti. A saját maguk által meghatározott beküldési ütemben küldhetnek anyagot, alkalomszerűen. Mivel a magazin non-profit kezdeményezés, a szereplésért tiszteletdíjat fizetni a magazinnak nem áll módjában. 

0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése